Zoek     Contact  

Ervaringen

  Ervaringen


   
   
  Hanne- 8 jaar: In juni 2013, net voor mijn 8e verjaardag, ben ik begonnen met Lekker Pûh!!! bij Eten Met Plezier. De eerst keer ging ik kennis maken met Cora en luisteren wat Lekker Pûh!!! precies was en een week later ben ik echt begonnen. De eerste week was het best een beetje moeilijk maar toen ik na een week het resultaat zag was ik erg blij. In 3 maanden tijd ben ik gegroeid naar een gezond gewicht en eet weer met plezier! Nu hoef ik niet meer zo vaak naar Cora, maar ik wil er de komende tijd nog wel regelmatig naar toe omdat je iedere keer iets leert en het is er altijd erg leuk.

  De leukste dingen van op een gezond gewicht hebben zijn: Het krijgen van complimenten, je zelf fit voelen en natuurlijk het kopen van nieuwen kleren (hier aan op de foto!).

    

  Juul 10 jaar: Vorig jaar mei (2013) ben ik bij Lekker Pûh!!! terecht gekomen. We gingen op vakantie en ik wilde geen bikini maar een badpak aan, omdat ik mij een beetje schaamde voor mijn buik. Mama ging met mij naar Cora omdat ze niet goed wist waarom ik wat voller was. Ik at niet zoveel snoep of koek, maar toch had ik een 'koekjesbuik' zoals Cora die noemt. Bij Lekker Pûh!!! hebben we geleerd wat ik beter wel en niet kan eten. Zo ben ik nu een 'suikerklontjes expert'. Op de etiketten van een product kan ik zelf uitrekenen hoeveel suikerklontjes er in zitten. Vaak denk ik dan 'ohw, dat is veel. Laat maar'. Eigenlijk heb ik niet zoveel hoeven doen om snel weer mijn koekjesbuik kwijt te raken. Ik was al vrij snel 3 cm minder rond. Nu ben ik een jaar verder en nog steeds op mijn goede gewicht. Wel kom ik af en toe nog even bij Cora. 

  Moeder: Ik kon het overgewicht van Juul niet verklaren. Door Cora heb ik geleerd dat het vaak in producten zit waarvan je het niet verwacht. De verborgen suikers zijn voor mij niet meer onzichtbaar. Belangrijk om te vermelden is dat het geen dieet is. Je hebt geen verboden producten, geen afgepaste hoeveelheden, geen hongergevoel, maar je leert wel bewust te kiezen waardoor je 'dikmakers' vaker laat staan. Het resultaat is enorm en voortaan geen badpak meer maar een bikini!

   

  Rick- 9 jaar: Een tijd geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had moeite met gymmen op school en voetballen (wat ik heel graag doe) lukte niet goed. Ik had vaak pijn aan mijn rug en knieën en heb hiervoor bij de fysio allemaal oefeningen moeten doen. Lichamelijk was ik helemaal in orde maar was wel een beetje te zwaar. Mijn mamma was zelf ook aan het sporten en afvallen en hoorde hier over Lekker Pûh!!! Ze vroeg of ik hier naar toe zou willen gaan om te leren hoe gezonder te gaan leven. In het begin vond ik het erg moeilijk en ook niet altijd leuk. Mijn ouders vonden het soms ook moeilijk om mij te blijven motiveren, maar we kregen goede tips en ik ben blij dat we hebben doorgezet!  Het grote verschil van toen ik nog niet met Lekker Pûh!!! was begonnen is dat ik nu veel meer beweeg en het ook echt leuk vindt. Naast voetbal loop ik ieder week hard met mijn vader en ben ik begonnen met tennissen. Als er getrakteerd wordt op school of als ik ergens ga spelen neem ik nu de traktatie of het snoepje mee naar huis en spreek met papa en mama een moment af wanneer ik deze kan nemen.

  Het was soms erg moeilijk, maar ben nu erg trots. Nu ik aan de nieuwe gewoontes ben gewend is het ook makkelijker en ik heb geen last meer van mijn rug en knieën! Op dit moment ga ik iedere twee of drie weken naar Lekker Pûh!!! om even kletsen wat ik moeilijk vind en wat er juist wel goed gaat. Ik wordt gewogen en mijn ‘koekjesbuik’ wordt gemeten. Over een tijdje hoop ik dat er een langere tijd tussen kan zitten om naar Cora te gaan. Ik ben erg blij en niet alleen ik maar ook mijn pappa, mamma en zusje zijn veel gezonder gaan leven.

   

  Jara- 9 jaar: Eind augustus (2013)  ben ik begonnen bij Lekker Pûh!!!
  Ik vond het eerst best spannend maar omdat Cora zo lief is tegen mij vond ik het al snel heel leuk! Elke keer leer ik iets over gezond eten. Daardoor kan ik nu goede keuzes maken. Eind december was ik op gezond gewicht en daar was ik heel blij mee en ben ik heel trots op. Ik vind het leuk om op gezond gewicht te zijn omdat ik dan geen 'koekjesbuik' meer heb. Nu passen mijn oude kleren weer. En dan vind ik mezelf mooier en je krijgt leuke complimenten, bijvoorbeeld: wat knap van je of je ziet er mooi uit.

  Ouders: Wij als ouders hebben als een heel positief traject ervaren. We hebben ook veel geleerd over gezond eten en wat juist niet gezond is. Soms waren er echt verrassingen bij, dachten we iets gezonds te geven, bleek dat achteraf erg veel suiker te bevatten. Een strijd hebben we niet gehad met Jara, ze was erg gemotiveerd. En bleef dit ook door de opdrachten en uitleg die ze elke keer kreeg. In het begin was het erg intensief toen we elke week een afspraak hadden, maar Jara vond het erg leuk en zag snel resultaat waardoor het goed te doen was. Later kwam er meer tijd tussen de afspraken. 

  In de supermarkt is het even wennen om de etiketten goed te lezen en zo andere keuzes te maken maar al snel wordt dat een gewoonte en weet je weer wat wel, en wat maar af en toe te kopen. Fijn is de hulp en het advies die we van Cora kregen.Toen Jara op gezond gewicht was heeft ze een jurk gekregen (die ze aan heeft op de foto) die ze heel graag wilde als beloning voor haar inzet. Hoewel ze zelf het resultaat en alle complimentjes een grotere beloning vindt!