Wat is peuterdiarree?

Peuterdiarree is een vorm van diarree die vaak voorkomt bij peuters. Het wordt veroorzaakt doordat de balans van suiker, vet, vezels en vocht in het eetpatroon verstoord is. Hieronder een uitleg over de rol van voeding op de ontlasting.

 • Te veel suiker
  Op het moment dat er veel suiker in de darm komt, dan kan het lichaam dit niet allemaal opnemen. De suiker gaat vervolgens gisten in de darm en zorgt voor diarree.
 • Te weinig vet
  Wanneer er te weinig vet in de darmen is, dan gaat de voedselbrei te snel door de darmen. Hierdoor is er te weinig tijd om vocht op de nemen door het lichaam. Hierdoor blijft de ontlasting te dun.
 • Te weinig vezels
  Wanneer er te weinig vezel in de darmen aanwezig zijn, dan kunnen de vezels niet al het vocht opnemen. Hierdoor blijft de ontlasting te dun.
 • Te veel vocht
  Veel drinken kan zorgen voor een dunnere ontlasting, omdat er meer vocht uit de darmen gehaald moet worden om de ontlasting de juiste dikte geven

Heeft je kindje mogelijk last van peuterdiarree? We helpen je graag met een passend advies, zodat de klachten verminderen.

Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp