Alle adviesgebieden

Voeding bij zwangerschap

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Gezond en gevarieerd eten is tijdens en voorafgaand aan de zwangerschap extra belangrijk, voor jezelf en voor je kindje. Hierbij is ook de voeding en leefstijl van je partner van belang. Voordat je zwanger wilt worden, zorgt het al voor een goede vruchtbaarheid. Vanaf het prille begin van de zwangerschap heeft voeding een belangrijke invloed op de gezondheid van jou als ouder, het kind en de volgende generaties. Wist je dat de smaakontwikkeling van je baby al in de baarmoeder begint? Een extra reden dus om gevarieerd te eten.

Een gebalanceerde voeding, niet te veel gewichtstoename en de juiste supplementen zijn van groot belang voor de gezondheid van jou als moeder en jullie ongeboren kindje.

Het kan zijn dat je klachten en problemen rondom het eten ervaart, zoals bijvoorbeeld overmatig overgeven, zwangerschapsdiabetes of een hoge bloeddruk. Dan is een zorgvuldig samengestelde voeding nóg belangrijker. Vaak kun je met het aanpassen van je voeding klachten verminderen en soms zelfs helemaal voorkomen. Zo is inmiddels ook bekend dat de kans op complicaties tijdens de zwangerschap kleiner wordt bij een juiste gewichtstoename, gebaseerd op je gewicht van vóór de zwangerschap.

Heb je specifieke vragen en/ of problemen op het gebied van zwangerschap en voeding? We helpen je graag in deze bijzondere periode met een advies dat helemaal op jou en je kindje is afgestemd.

Gerelateerde adviesgebieden

Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp