Alle adviesgebieden

Overgewicht bij volwassenen

De welbekende 1 januari, na de vakantie of misschien wel iedere maand een keer. Het zijn de momenten waarop veel mensen (weer) starten met een (streng) dieet. Het volgen van zo’n crash-dieet, gaat vaak een tijdje goed. Op lange termijn merk je dat je dit niet kunt volhouden en dat de kilo’s er weer aan vliegen. Wellicht heb je al vaker in deze vicieuze cirkel gezeten van dieet – afvallen – misstap – aankomen – dieet

overgewicht bij volwassenen

Wist je dat de verbranding/ruststofwisseling steeds lager wordt door het volgen van strenge diëten? Hierdoor kom je vaak snel aan en wordt het steeds moeilijker om blijvend af te vallen.

Wellicht heb je je streefgewicht bereikt, maar is het moeilijk om dit gewicht vast te houden. Voor veel mensen is dit een moeilijk proces, omdat iedereen zijn/haar eigen gewoonten en patronen heeft als het gaat om eten. Bij Eten Met Plezier helpen we je op weg naar een gezondere leefstijl, waarin gezelligheid én genieten ook een belangrijke rol spelen. Wanneer je écht iets wilt doen aan je gewicht, is het belangrijk om je eetgewoontes te onderzoeken en samen te kijken wat je kunt veranderen.

Voor je gezondheid is het vaak een belangrijke factor om iets te doen aan (over)gewicht. Overgewicht geeft een grotere kans op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol. Hiernaast kan het ook psychische klachten geven, zoals een negatief zelfbeeld, depressiviteit of eetbuien.

Een streng dieet gaat dit helaas niet wegnemen of oplossen, veranderen van eetgewoonten en resultaat op lange termijn mogelijk wel. Persoonlijke begeleiding kan net dat extra steuntje geven waarmee het dit keer wél gaat lukken. We coachen jou, op je eigen tempo, naar een gezonde levensstijl en naar jouw persoonlijke doel!

Wil je meer informatie of een consult inplannen? Neem dan contact met ons op. 

Ben je een emotie- eter?
Ook hierin geven wij begeleiding.

Gerelateerde adviesgebieden

Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp