Over Eten Met Plezier

Hoe het ooit begon...

 

In mijn toenmalige baan waar ik (Cora Derksen) als diëtist volwassenen met overgewicht begeleidde, hoorde ik regelmatig dat ze graag op jonge leeftijd deze kennis al hadden willen krijgen. Ze merkten hoe lastig het was om op volwassen leeftijd hun gewoontes te veranderen. Ook kreeg ik vanuit mijn omgeving steeds vaker vragen over kindervoeding. Door alle tegenstrijdige informatie in de media zien ouders vaak door de bomen het bos niet meer. Vanuit deze behoefte ben ik in 2010 begonnen met de website om hiermee een stuk voedingskennis te delen.

In 2011 is de (kinder)diëtistenpraktijk Eten Met Plezier gestart. In eerste instantie bedoeld voor de doelgroep kinderen maar inmiddels is Eten Met Plezier er voor het hele gezin, van jong tot oud, met vragen over voeding.

Het Eten Met Plezier schildpadje staat voor: liefde, bescherming, gezondheid & kennis, alle ingrediënten die nodig zijn om de basis te leggen voor een lekker en gezond eetpatroon!

 

Onze werkwijze

Optimaal gebruik maken van je kostbare tijd!

Eerste consult (60 min)

Je ontvangt per mail een bevestiging van de afspraak, waarin staat welke gegevens je mee mag nemen. Tijdens de intake maak je kennis met de diëtist en geef je je persoonlijke wensen en verwachtingen aan.

Medische gegevens

De medische gegevens worden nagevraagd. We nemen eventuele medische geschiedenis, medicatiegebruik en klachten door. Dit kan namelijk een wisselwerking hebben met je voeding.

Wegen en meten

We meten je lengte en gewicht. Eventueel wordt ook de taille (middelomvang) gemeten.  Bij kinderen wordt er ook naar de groeicurve gekeken.

Voeding doornemen

Het voedingspatroon wordt nauwkeurig besproken. Samen stellen we een persoonlijk en praktisch voedingsadvies op.

Beweegpatroon

Naast het voedingspatroon brengen we ook je beweegpatroon in kaart. En denken graag met je mee hoe je voldoende beweging in kan passen in je dagelijkse leven.

Vervolgconsulten

We stellen samen een persoonlijk adviesplan op. Vanuit hier wordt er bekeken hoeveel contactmomenten er nodig zijn. Samen kijken we hoe je stap voor stap kunt gaan werken aan een gezonder leefpatroon.

Onze locaties

Topfysiotherapie (Schijndel)

Hertog Jan II Laan 43, Schijndel, Nederland

Kinderpraktijk Eten Met Plezier (Vught)

Jachterf 23, Vught, Nederland

Kinderpraktijk Zwijsen (Tilburg)

Bisschop Zwijsenstraat 35, 5038 VA Tilburg, Nederland

Topfysiotherapie (Schijndel)

Hertog Jan II Laan 43, Schijndel, Nederland

Kinderpraktijk Eten Met Plezier (Vught)

Jachterf 23, Vught, Nederland

Kinderpraktijk Zwijsen (Tilburg)

Bisschop Zwijsenstraat 35, 5038 VA Tilburg, Nederland

Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp