Gezond eten kinderlijk eenvoudig

Voedingsadvies voor kinderen

Het lichaam van kinderen is nog volop in ontwikkeling en de voedingsbehoefte verandert met de leeftijd. Een baby heeft andere voedingstoffen nodig dan een peuter of een tiener. Daarnaast maakt de ruime keuze in voedingsmiddelen, al dan niet met een gezondheidsclaim, het niet altijd eenvoudig om als ouder de juiste voedingskeuzes te maken.

 

Eten Met Plezier helpt je als (aanstaande) ouder om meer kennis te verkrijgen over gezonde voeding voor kinderen. Als kinderen op jonge leeftijd een gezond eetpatroon aanleren, dan hebben ze hier hun hele leven profijt van. Genieten van eten hoort ook bij gezond eten en leven, daarom staat in onze adviezen plezier rondom eten centraal. Met praktische tips laten we je zien hoe leuk, makkelijk en gevarieerd je kunt eten. Hierbij maken we gebruik van materialen die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Voor tieners en jongvolwassenen is natuurlijk net een andere aanpak nodig, ook zij kunnen bij ons terecht.

Als ouder kun je bijvoorbeeld vragen hebben over:

  • Krijgt mijn kind wel voldoende voedingsstoffen binnen?
  • Wat als mijn kind vegetarisch wil eten?
  • Hoe ga ik om met strijd aan tafel?
  • Wat is een gezonde traktatie?
  • Hoe leer ik mijn kind groenten eten?
  • Mijn kind is te zwaar wat kan ik hieraan doen?
  • Waar kan ik op letten als mijn kind vaak buikpijn heeft?

Als kinderdiëtist zorgen we ervoor dat eten

niet alleen gezond is maar ook leuk blijft.

Samen op een plezierige manier werken aan een gezond en lekker eetpatroon. Hierbij houden we rekening met de verschillende leeftijden en drukte van alledag.

 

Vertel...

Waar kunnen we je bij helpen?

Onze werkwijze

Optimaal gebruik maken van je kostbare tijd!

Eerste consult (60 - 90 minuten)

Je ontvangt per mail een bevestiging van de afspraak, waarin staat welke gegevens je mee mag nemen. Tijdens de intake maak je kennis met de diëtist en geef je je persoonlijke wensen en verwachtingen aan.

Medische gegevens

De medische gegevens worden nagevraagd. We nemen eventuele medische geschiedenis, medicatiegebruik en klachten door. Dit kan namelijk een wisselwerking hebben met je voeding.

Wegen en meten

We meten je lengte en gewicht. Eventueel wordt ook de taille (middelomvang) gemeten.  Bij kinderen wordt er ook naar de groeicurve gekeken.

Voeding doornemen

Het voedingspatroon wordt nauwkeurig besproken. Samen stellen we een persoonlijk en praktisch voedingsadvies op.

Beweegpatroon

Naast het voedingspatroon brengen we ook je beweegpatroon in kaart. En denken graag met je mee hoe je voldoende beweging in kan passen in je dagelijkse leven.

Vervolgconsulten

We stellen samen een persoonlijk adviesplan op. Vanuit hier wordt er bekeken hoeveel contactmomenten er nodig zijn. Samen kijken we hoe je stap voor stap kunt gaan werken aan een gezonder leefpatroon.

Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp