Alle adviesgebieden

Overgewicht bij kinderen

Wanneer er sprake is van overgewicht op jonge leeftijd, dan is de kans groot dat je kind als volwassene ook overgewicht heeft. Het is daarom belangrijk om nu al aandacht te geven aan het overgewicht. Daarnaast zitten kinderen met overgewicht vaak minder lekker in hun vel en ondervinden ze vaker last op sociaal- emotioneel vlak. Redenen genoeg dus om aan de slag te gaan en je kind te laten groeien naar een gezond gewicht.

Wil je weten of er sprake is van overgewicht? Met de BMIcalculator kun je dit uitrekenen.

Waar moet je opletten als er sprake is van overgewicht?

Een dieet voor kinderen is anders dan voor volwassenen. Het is namelijk belangrijk dat de groei van het kind niet verstoord wordt. Bij Eten Met Plezier bereiken we dit door een advies te geven met aandacht voor voldoende voedingsstoffen. Daarnaast is lekker eten natuurlijk ook belangrijk en geven we praktische tips over hoe je gezond en gevarieerd kunt eten.

Niet afvallen, maar groeien naar het gezonde gewicht staat centraal.

Bij Eten Met Plezier werken we met de methode van de kinderdieetcreatie. Deze methode is ontwikkeld voor kinderen en jongeren met overgewicht. Op een leuke en speelse manier leren kinderen meer over gezond eten en de werking van het lichaam. Ook ontdekken ze hoe ze fit worden en blijven. Daarnaast leren kinderen (samen met ouders) zelf keuzes maken, waardoor ze sterker in hun schoenen komen te staan.

Voor tieners en jongvolwassenen

Als tiener of jongvolwassenen ga je steeds meer eigen keuzes maken, ook over wat je eet. Dit is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je allerlei meningen om je heen hoort en verschillende dingen leest op social-media. Wil je weten hoe het echt zit en hoe je op een gezonde manier een gezond gewicht bereikt, dan helpen we je graag.

Wil je meer informatie over begeleiding bij kinderen, tieners of jongvolwassenen met overgewicht? Neem dan gerust contact op.

 

Gerelateerde adviesgebieden

Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp