Aubergine-courgette lasagne

  • 60 min
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 50 gram mozzarella
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • olijfolie of knoflookolie
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine en de courgettes in dunne plakken.
  3. Besmeer de plakken in wat met (knoflook)olie.
  4. Rooster de aubergine- en courgetteplakken in een grillpan op hoog vuur in ongeveer één minuut goudbruin.
  5. Dep de plakken goed droog op een keukenpapier.
  6. Rul het gehakt, samen met de ui en de knoflook.
  7. Voeg naar smaak wat peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.
  8. Verdeel de aubergine- en courgette plakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover een deel van het gehaktmengsel. Leg hierna weer plakken aubergine- en courgette en schep vervolgens weer het gehaktmengsel hierop.
  9. Snijd de tomaten in plakjes en bedek hiermee de bovenkant van de ovenschotel.
  10. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatenschijfjes.
  11. Bak de lasagne in ca. 15-20 minuten gaar.

Smakelijk eten!

Tip!

Vervang het gehakt ook eens door kipfilet

Vervang de plakken tomaten eens door spinazie en/of voeg extra spinazie als topping toe