Gevulde courgette

  • 30 min
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 klein bakje spekreepjes
  • 1 klein blikje mais
  • 10 fetablokjes
  • 6 walnoten
  • Kerriepoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de courgettes, halveer de courgettes en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg ze vervolgens in een ovenschaal
  2. Snijd de champignons in plakjes, de tomaten en paprika’s in blokjes (verwijder eventueel het vruchtvlees van de tomaat)
  3. Bak de spekreepjes in een pan en voeg hierna de groenten toe en laat kort meebakken
  4. Voeg wat zout, peper en de kruiden toe naar smaak
  5. Vul de courgettes met het mengsel, verdeel de fetablokjes en verkruimel de noten als laatste eroverheen
  6. Zet de schaal met de gevulde courgettes in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat ca. 15 minuten garen.

Smakelijk eten!

Tip!

1. Dit gerecht is eenvoudig vegetarisch te maken, laat hiervoor de spekjes weg en voeg eventueel wat extra geraspte (parmezaanse) kaas toe.
2. Ook lekker als lunch of brunch met een sneetje geroosterd brood!