Pompoen ovenschotel

  • 45 min
  • 4

Ingrediënten

  • 400 gram geschilde aardappelen
  • 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 100- 150 ml halfvolle melk
  • 75 gram halfvolle yoghurt
  • 6 eetlepels 30 + geraspte kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Kook de aardappels in weinig water gaar.
  3. Warm de oven voor op 200 graden.
  4. Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel.
  5. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  6. Maak de ui en knoflook schoon, snijd het klein.
  7. Fruit de ui met de kerriepoeder in de olie glazig.
  8. Bak de knoflook en pompoen even mee.
  9. Voeg de tomatenpuree toe met een paar eetlepels water en stoof met deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
  10. Maak van de gare aardappelen en hete melk een puree, voeg wat zout en peper toe.
  11. Meng 4 eetlepels geraspte kaas door de halfvolle yoghurt.
  12. Schep het pompoenmengsel in een vuurvaste schaal en dek af met de aardappelpuree.
  13. Verdeel het kaasmengsel erover en bestrooi nog met 2 eetlepels geraspte kaas.
  14. Laat het gerecht in ca. 20 min. bruin kleuren.

Tip!

Menusuggestie: lekker met een tartaartje uit de grillpan.
Voeg eventueel nog wat extra prei toe en stoof de groenten in wat (kippen)bouillon voor extra smaak.