Pompoen ovenschotel
Ingrediënten
- 400 gram geschilde aardappelen
- 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 100- 150 ml halfvolle melk
- 75 gram halfvolle yoghurt
- 6 eetlepels 30 + geraspte kaas
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Kook de aardappels in weinig water gaar.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel.
- Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak de ui en knoflook schoon, snijd het klein.
- Fruit de ui met de kerriepoeder in de olie glazig.
- Bak de knoflook en pompoen even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe met een paar eetlepels water en stoof met deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
- Maak van de gare aardappelen en hete melk een puree, voeg wat zout en peper toe.
- Meng 4 eetlepels geraspte kaas door de halfvolle yoghurt.
- Schep het pompoenmengsel in een vuurvaste schaal en dek af met de aardappelpuree.
- Verdeel het kaasmengsel erover en bestrooi nog met 2 eetlepels geraspte kaas.
- Laat het gerecht in ca. 20 min. bruin kleuren.
Tip!
Menusuggestie: lekker met een tartaartje uit de grillpan.
Voeg eventueel nog wat extra prei toe en stoof de groenten in wat (kippen)bouillon voor extra smaak.