Bietenburger
Ingrediënten
- 120 gram havermout
- 100 gram verkruimelde feta
- 1 opgeklopt ei
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 250 gram voorgekookte bieten
- 4 volkoren broodjes
- Verse koriander of basilicum
- Peper en zout
Bereiding
- Rasp de bieten grof en giet al het vocht af.
- Druk al het vocht uit de bietenpulp, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
- Doe de bietenpulp in een kom en meng samen met de havervlokken. Laat dit vervolgens een half uur staan
- Meng het mengsel vervolgens samen met de ui, knoflook, ei, feta en de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
- Meng het geheel goed en vorm met de hand 4 burgers
- Bak de burgers in ca. 15 minuten gaar in een eetlepel olijfolie of vloeibare bak- en braad en draai ze halverwege voorzichtig om.
- Serveer de bietenburger op een broodje!
Met dank aan lekker PÛH!!! collega Gian Philipsen
Tip!
Combineer met je favoriete groenten, zoals een combinatie van komkommer, avocado, tomaat en sla!