Bietenburger

  • 20 min
  • 4

Ingrediënten

  • 120 gram havermout
  • 100 gram verkruimelde feta
  • 1 opgeklopt ei
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250 gram voorgekookte bieten
  • 4 volkoren broodjes
  • Verse koriander of basilicum
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rasp de bieten grof en giet al het vocht af.
  2. Druk al het vocht uit de bietenpulp, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
  3. Doe de bietenpulp in een kom en meng samen met de havervlokken. Laat dit vervolgens een half uur staan
  4. Meng het mengsel vervolgens samen met de ui, knoflook, ei, feta en de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng het geheel goed en vorm met de hand 4 burgers
  6. Bak de burgers in ca. 15 minuten gaar in een eetlepel olijfolie of vloeibare bak- en braad en draai ze halverwege voorzichtig om.
  7. Serveer de bietenburger op een broodje!

 

 

Met dank aan lekker PÛH!!! collega Gian Philipsen

Tip!

Combineer met je favoriete groenten, zoals een combinatie van komkommer, avocado, tomaat en sla!