Gazpacho
Ingrediënten
- 6 rijpe tomaten
- 1/2 watermeloen
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 1 stengel selderij
- 1/2 geschilde komkommer
- 1 dl olijfolie
- 1 chilipeper met zaadjes
- 2 rode paprika's
- Xeresazijn
- Garnituur: 200 gr zachte geitenkaas, peper, 1 komkommer, 3 tomaten, basilicum, olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten voor de soep in een blender en mix het geheel.
- Zeef de soep en breng op smaak met azijn, zout & peper naar eigen smaak.
- Laat de soep vervolgens ijskoud worden in de koelkast.
- Voor de garnituur: snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes, haal de pitjes eruit.
- Prak de geitenkaas met een vork en voeg wat olijfolie en peper toe. Doe het mengsel in een spuitzak.
- Verdeel de ijskoude gazpacho over zes borden en voeg vervolgens de garnituur toe van tomaat en komkommer.
- Garneer de soep met toefjes geitenkaas.
- Voeg wat druppels olijfolie toe en garneer met wat blaadjes basilicum.Smakelijk eten!