Gazpacho

  • 30 min
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 6 rijpe tomaten
  • 1/2 watermeloen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel selderij
  • 1/2 geschilde komkommer
  • 1 dl olijfolie
  • 1 chilipeper met zaadjes
  • 2 rode paprika's
  • Xeresazijn
  • Garnituur: 200 gr zachte geitenkaas, peper, 1 komkommer, 3 tomaten, basilicum, olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten voor de soep in een blender en mix het geheel.
  2. Zeef de soep en breng op smaak met azijn, zout & peper naar eigen smaak.
  3. Laat de soep vervolgens ijskoud worden in de koelkast.
  4. Voor de garnituur: snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes, haal de pitjes eruit.
  5. Prak de geitenkaas met een vork en voeg wat olijfolie en peper toe. Doe het mengsel in een spuitzak.
  6. Verdeel de ijskoude gazpacho over zes borden en voeg vervolgens de garnituur toe van tomaat en komkommer.
  7. Garneer de soep met toefjes geitenkaas.
  8. Voeg wat druppels olijfolie toe en garneer met wat blaadjes basilicum.Smakelijk eten!