Granola

  • 20 min
  • 10 porties

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 25 gram pecannoten of walnoten in stukjes
  • 25 gram amandelen (of amandelschaafsel)
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • Optioneel: een handje gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

  1. Meng alle granen, noten en pitten met de zonnebloemolie.
  2. Strooi het mengsel uit over een bakplaat.
  3. Rooster in ca. 10-15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  4. Schep de granola tijdens het bakken af en toe om.
  5. (optioneel) Voeg na het bakken de cranberry’s toe.
  6. Laat het geheel goed afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot.

Tip!

Voeg wat kaneelpoeder, cacaopoeder of koekkruiden toe aan de granola wanneer deze is afgekoeld voor extra smaak!