Kwark met muesli en bosbessen

  • 5 min
  • 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 gram magere kwark
  • 50 gram bosbessen (uit diepvries)
  • 10 gram pompoenpitten
  • 25 gram pecannoten
  • 25 gram muesli (3 eetlepels)

Bereiding

  1. Doe de kwark in een schaaltje en schep hierover 3 eetlepels muesli
  2. Breek de noten in stukjes en voeg samen met de pompoenpitten toe, over de muesli
  3. Verdeel ten slotte de (ontdooide) bosbessen over het geheel

Smakelijk eten!

Vezels: Dit ontbijt levert meer vezels dan 2 bruine boterhammen. Wil je een extra vezelboost? Voeg dan een halve eetlepel gebroken lijnzaad toe. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en gezonde darmen.

Variatie: Je kunt met dit ontbijt volop variëren. Kies bijvoorbeeld eens voor nectarine, peer, frambozen of mango. Veel zomerfruit is in de supermarkt het hele jaar verkrijgbaar in het vriesvak. Ook kun je de pompoenpitten vervangen door zonnebloempitten of sesamzaad. En met de noten kun je ook volop variëren. Kies bijvoorbeeld eens amandelen, walnoten, hazelnoten of cashewnoten

Tip!

Als je bosbessen uit de diepvries gebruikt, dan kun je deze het best de avond van te voren al uit de diepvries halen. Zet ze in een schaaltje in de koelkast. Je kunt ze ook ’s ochtends even in de magnetron laten ontdooien.