Spaanse aardappel-tortilla met chorizo
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 400 gr doperwten (diepvries)
- 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 250 gr chorizoworst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 6 eieren
- 1 tl paprikapoeder
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Schil de ui en snipper deze. Snijd vervolgens de chorizoworst in dunne plakjes, en de rode
paprika in kleine blokjes. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de chorizoworst
kort aan. Schep ze daarna uit de pan en leg ze even apart. Gebruik het bakvet om de ui, paprika
en de aardappelen in te bakken en pers de knoflook erbij uit. Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar.
Haal ze vervolgens van het vuur en laat het geheel nog even nagaren met een deksel erop. - Kook de doperwtjes ondertussen gaar in een kleine hoeveelheid water.
- Klop de eieren los en voeg de paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak toe. Doe de
chorizoworst erbij, en giet het gelijkmatig over het aardappelmengsel. Zet het vuur laag en laat de
tortilla met de deksel op de pan nog ongeveer 10 minuten langzaam doorgaren, tot de onderkant
goudbruin is. - Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer om hem los te
krijgen. Gebruik een plat bord om de tortilla te keren en laat hem nog 4 minuten verder garen.
Serveer hem vervolgens en bestrooi de tortilla met de doperwten voor een kleurrijk en gezond
geheel!
Tip!
Lekker met stokbrood, aïolie en een tomatensalade