Romige witlofsoep met amandelen

  • 15 min
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml halfvolle melk
  • 100 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels amandelen (gepeld)
  • Verse peterselie
  • Optioneel: 75 gram hamblokjes

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes.
  2. Verhit wat olie in een (soep)pan en fruit de ui aan, voeg vervolgens de witlof toe en laat ca. 5 minuten bakken op laag vuur.
  3. Voeg de bouillon, samen met de melk toe en laat de soep koken tot deze wat indikt. Laat de soep vervolgens zo’n 10 minuten pruttelen.
  4. Pureer het geheel vervolgens met de staafmixer/ keukenmachine.
  5. Roer de crème fraîche met de hamblokjes door de soep en verdeel de soep over diepe kommen.
  6. Hak de amandelen in grove stukken en garneer de soep met de amandelen en verse peterselie.

Tip!

Rooster de amandelen in een koekenpan, voor extra bite & smaak!